FOTO: Potep z gorskim kolesom pod Gorjance

Na lepo aprilsko nedeljsko popoldne se je zbrala pisana druščina 25 gorskih kolesarjev. Prišli so od daleč in blizu (Krško, Kočevje, …) in se starostno razporedili v skoraj pol stoletja. Nekateri so status “nedeljska tura” vzeli bolj resno in prišli z električnimi kolesi, spet drugi so brcali klasično “na žgance”. Glavni vodnik Marjan @Padalc je kolesarje po kratki uvodni predstavitvi zapeljal na krasne enoslednice (človek ne bi verjel, da se tako lepe potke nahajajo tako blizu mesta).

Malo gor, malo dol, večinoma po pravljičnem gozdu, nekaj med travniki in hišami, predvsem pa skoraj nič po asfaltu, so v dobri uri in pol priromali v osrčje “Pudgurja”. Ob že tako scenski poti in super skupinskem “vajbu” jih je vodnik na vmesnem postanku presenetil in pripravil ogled enega redkih in zagotovo lepše obnovljenih še delujočih vodnih mlinov na Slovenskem (Brulčev mlin iz leta 1777).

Po obratu v “Pudgurju” jih je pot po enoslednicah, vlakah, gozdnih in poljskih poteh vodila mimo Velikega Slatnika nazaj do izhodiščne točke v Gotni vasi.

V društvu se zahvaljujejo glavnemu vodniku za odlično izpeljano turo, ki jo je vredno ponoviti. Zahvaljujejo se tudi vsem udeležencem za sodelovanje, skupinski “vajb” in potrpežljivost, kljub precej nehomogeni skupini.

Vir: Kolesarsko društvo Zverinice

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si