Krkaši doma na kolena spravili Ormožane

V novomeški dvorani Marof je članska ekipa MRK KRKA v 4. krogu lige NLB odigrala tretjo ligaško tekmo. Tokrat so varovanci domačega trenerja Mirka Skoka gostili ekipo RK Jeruzalem Ormož in prišli do načrtovane druge zaporedne zmage v najkakovostnejši slovenski rokometni ligi. Tekma se je pred številnimi ljubitelji rokometa končala s 31:22 (15:9).

Trener Mirko Skoko je bil s prikazano igro svojih varovancev izjemno zadovoljen. Pristop, predvsem pa odlična obramba in le ena izgubljena žoga na celotni tekmi je privedla do pozitivnega rezultata in na koncu slavja Krke, ki si je tako na račun vpisala nov par točk. V domači ekipi je blestel Uroš Knavs, ki je dosegel ducat golov, Jernej Avsec pa je za zmago prispeval pet zadetkov: »Današnje zmage smo si zelo želeli, saj nam je uspelo uresničiti vse, kar smo si zadali že na pripravah med tednom na današnjega nasprotnika. Mislim, da smo s hitro igro v napadu in dobro igro v obrambi Ormožanom preprečili, da bi prihajali do lahkih zadetkov. Gremo s takim tempom igre naprej in vsem fantom čestitam za zmago!«

MRK Krka: Brajer, Blaževič, Bradeško 2, Avsec 5, Majstorović, Grojzdek 1, Škrinjar, Knavs 12 (5), Vukić 2, Stanojević 2, Rašo 1, Lončar, Nosan 3 (1), Kukman 2, Ernestl 1, Matko.
RK Jeruzalem Ormož: Skledar, Balent, Zemljič, Munda, Bogadi 3, Fergola, Vincek, Žuran 4, Hebar 1, Šulek, Krabonja 1, Ćirović 10, Cirar, Kolmančič 3 (1), Škrinjar.
Sedemmetrovke: Krka 8 (6), Jeruzalem Ormož 4 (1).
Izključitve: Krka 10, Jeruzalem Ormož 10 minut.
Rdeči karton: /.

V naslednjem, 5. krogu lige NLB bodo Novomeščani gostovali pri trenutno tretjeuvrščeni ekipi RK Gorenje Velenje.

Vir in foto: MRK Krka Novo mesto

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si