Prvi težji električni tovornjak za prevoz izdelkov v Sloveniji

Naj gre za kolo, skupno vožnjo, javni prevoz, električni skiro ali hojo – Krkini zaposleni vsakič znova potrjujejo, da trajnostno mobilnost živijo. Skrb za okolje pa se tu ne konča, saj jo uresničujejo v vseh delovnih procesih. To potrjuje njihova najnovejša pridobitev – električni tovornjak za težji tovor, ki so ga v Krki za prevoz izdelkov začeli uporabljati prvi v Sloveniji.

Z najnovejšim vozilom, ki je pomembno dopolnilo Krkin vozni park električnih vozil, postavljajo nov standard za prihodnost in nadaljujejo izvajanje dolgoročnega načrta razvoja trajnostne mobilnosti. To je namreč v Krki in Sloveniji prvo električno tovorno vozilo, ki skupaj s tovorom tehta več kot 12 ton. Električno energijo bo uporabljal za vožnjo in vzdrževanje natančno predpisanega temperaturnega režima v tovornem prostoru. Z njim bodo po Sloveniji razvažali naše izdelke.

Glede na predvideni obseg dela bo električni tovornjak na leto prevozil več kot 50 tisoč kilometrov. To pomeni, da bi več kot enkrat obkrožil svet, saj je obseg Zemlje približno 40 tisoč kilometrov. Na leto bo privarčeval več kot 15 tisoč litrov goriva. Toliko ga skupaj porabi 10 povprečnih slovenskih voznikov osebnega vozila.

Tovornjak enake kategorije, ki deluje na fosilna goriva, bi ustvaril več kot 40 ton CO2. Da bi izničili negativni učinek, bi bilo treba posaditi 2600 dreves.

Vir: Tovarna zdravil Krka

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si