FOTO: Odprli prostore Kariernega centra Posavje

Župan Mestne občine Krško Janez Kerin, direktorica Regionalne razvojne agencije Posavje mag. Nataša Šerbec in predstavnica Ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj Vlasta Stojak so s prerezom traku odprli nove prostore Kariernega centra Posavje, katerega namen je predvsem spodbujanje zaposlovanja mladih in pridobivanje kompetenc mladih za boljšo zaposljivost. Skupna vrednost naložbe, ki jo je finančno podprla Mestna občina Krško, je znašala nekaj več kot 270.000 evrov, od tega s strani sofinancerja pričakuje 147.000 evrov.

Kot je ob odprtju novih prostorov poudarila direktorica Regionalne razvojne agencije Posavje, ki je vodilni partner projekta, so v okviru projekta Karierni center Posavje, kamor so poleg Regionalne razvojne agencije Posavje in Mestne občine Krško vključeni še Ljudska univerza Krško, Zavod za mladino in šport Krško, Območna obrtno-podjetniška zbornica Krško in norveški partner Collective innovation, usposabljali mentorje, ki bodo izvajali karierna svetovanja, pripravili spletno platformo ter vzpostavili bazo delodajalcev in iskalcev zaposlitve. Projekt se zaključi konec aprila 2024, vendar že iščejo načine, kako bi ga nadaljevali, ker je, kot je izpostavila mag. Nataša Šerbec, ta nujno potreben. Partnerji v projektu bodo Kariernemu centru Posavje dali vsebino z razvitim programom sodelovanja med delodajalci, mladinskimi svetovalci in mladimi, izmenjava dobrih praks pa bo potekala z norveškim partnerjem Collective innovation, je še poudarila direktorica Regionalne razvojne agencije Posavje.

Župan Janez Kerin je ob odprtju novih prostorov izpostavil, da je bila Mestna občina Krško projektni partner, ki je izvedel in finančno podprl samo investicijo. V okviru projekta je bila Mestna občina Krško zadolžena za izvedbo rekonstrukcije podstrešnih prostorov Mencingerjeve hiše na naslovu CKŽ 2 ter za dobavo pisarniške opreme, kar omogoča ostalim partnerjem izvedbo projektnih aktivnosti. Skupna vrednost investicije je znašala nekaj več kot 270.000 evrov, od tega s strani sofinancerja pričakujejo 147.000 evrov, je še poudaril, ter ob tem dodal, da gre za vzpostavitev dinamičnega in digitalno podprtega podpornega okolja v regiji, ki bo povezoval mlade, delodajalce in lokalne mladinske ter izobraževalne organizacije.

Projekt Vzpostavitev inovativnega podpornega okolja „Karierni center Posavje“ v regiji Posavje sofinancira Norveška s sredstvi Norveškega finančnega mehanizma v višini 499.997,20 evrov. Namen projekta je povečati zaposlitveni potencial mladih v regiji Posavje. »Sodelujemo skupaj za zeleno, konkurenčno in vključujočo Evropo«

Vir: Občina Krško

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si