Pratika za lepše dni za vse starejše

Na Območnem združenju RK Novo mesto bodo k novoletnim darilom za vse starejše od 80 let priložili Pratiko za lepše dni. Zgledovali so se po Pavlihovi pratiki, ki je izhajala od povojnih do 90-ih let prejšnjega stoletja in prinašala zanimivo, poučno in humorno branje za mlado in staro.

Pratika za lepše dni vsebuje tudi koledar s setvenim koledarjem in pomembnimi svetovnimi dnevi, karikature Branka Babiča in vice iz Pavlihovih pratik. Posebna poglavja so namenjena zdravemu življenju, nasvetom za vsak dan, predstavitvi Rdečega križa in oblikam pomoči starejšim.

Vsebino pratike so popestrili z likovnimi in literarnimi izdelki mladih, ki so se odzvali na natečaj Male ode radosti. Mladi so hvalnice veselju, radosti in humorju izrazili z risanjem, pisanjem pesmi, veselih dogodivščin in kratkih zgodb. Prejeli so 768 izdelkov iz 23 izobraževalnih organizacij, objavili smo jih 63. Na ta način so tkali niti medgeneracijskega sožitja.

Za vsebino pratike so s prostovoljskim delom poskrbeli člani uredniškega odbora z urednico Nušo Rustja in karikaturist Branko Babič. Oblikovalcu Boštjanu Grubarju pa je uspelo nostalgični pridih Pavlihovih pratik prenesti v domiselno in vizualno privlačno oblikovano knjižico.

Vir in foto: Območno združenje RK Novo mesto

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si