50 tisoč evrov za uresničitev predlogov občanov

Z vstopom v zadnjo četrtino leta so oči uprte naprej – v občini Mokronog-Trebelno so tako občane povabili, naj do 20. oktobra predlagajo izvedbo različnih projektov v prihodnjem letu. Za participativni proračun je v proračunu zagotovljenih 50 tisoč evrov.

V sklopu akcije Projekt našega kraja in prvič uvedenega participativnega proračuna lahko posamezniki ali skupine občanov do vključno 20. oktobra na spletni strani občine, po pošti ali osebno na sedežu Občine predlagajo izvedbo projektov in tako aktivno sodelujejo pri razvoju okolja, prispevajo k dvigu kakovosti bivanja in krepijo skupnost.

Prejete predloge bo pregledala komisija, ki bo tiste, ki bodo ustrezali razpisnim kriterijem, uvrstila tudi na seznam za glasovanje. Glasovanje bo predvidoma od 27. novembra do vključno 4. decembra, izglasovani predlogi pa bodo uresničeni v prihodnjem letu. Da bi zagotovili čim bolj enakomerno porazdelitev denarja in projektov ob upoštevanju velikosti in števila prebivalcev, je občina razdeljena na devet območij, ki se prekrivajo s posameznimi volilnimi enotami. Zneski, namenjeni uresničevanju predlogov, so za posamezno območje različni – za prvo območje je namenjenih 5.500 evrov, za drugo 11.300, za tretje 3.300, za četrto 5.500, za peto območje 3.500 evrov, za šesto 5.200, za sedmo 4.200, za osmo 6.600 in za deveto območje 4.900 evrov.

Vir: Lapego

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si