FOTO: Mednarodni badmintonski turnirji na Mirni

Badminton, najhitrejša igra z žogico na svetu, je že tri desetletja doma na Mirni. Septembra so v tem dolenjskem kraju gostili kar dva mednarodna turnirja, na katerih so nastopili številni mladi športniki iz različnih držav sveta.

Prvi konec tedna v septembru je bil na Mirni (in v Mokronogu) že 29. mednarodni turnir v kategorijah do 11, 13, 15 in do 17 let, na katerem je sodelovalo več kot 240 mladih igralcev badmintona iz 14 držav. Minuli konec tedna pa se je v igranju badmintona v kategoriji do 19 let pomerilo še 74 igralcev iz 14 držav, med drugim Indije, Walesa in Španije. Tekmovanje je sodelujočim prineslo točke tudi za mladinski svetovni pokal.

Samo tekmovanje je bilo mnogim tekmovalcem predvsem priložnost za zadnje priprave pred mladinskim svetovnim prvenstvom, ki se v Združenih državah Amerike začne čez nekaj ni. Tja odhajajo tudi slovenski badmintonisti, med drugim član BK Mirna Vid Koščak, ki je na turnirju YONEX Slovenia Junior International 2023 osvojil 9. mesto med posamezniki, 5. mesto v mešanih dvojicah in drugo mesto v dvojicah. Poleg njega so od mirnskih badmintonistov na zadnjem tovrstnem turnirju na domačem igrišču v tej sezoni sodelovali še Zara Šenica, Tim Škrlj, Tim Anzelj, Lana Livk, Neža Krištof in Tevž Ornik.

Na tekmovanju, ki ga je organizirala Badmintonska zveza Slovenija v sodelovanju z mirnskim klubom, je med posamezniki sicer zmagal Pranay Shettigar iz Indije, med posameznicami Slovenka Anja Blazina, v moških dvojicah sta zmagala Mark Koroša in Žiga Podgoršek (oba Slovenija), v ženskih Katerina Koliašova in Katerina Osladilova (obe Češka), ki je z rojakom Patrikom Hrazdiro zmagala tudi v mešanih dvojicah.

Vir: Občina Mirna

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si