FIŠ: Donacija opreme prizadetim v poplavah

Fakulteta za informacijske študije (FIŠ) v Novem mestu je svoje pohištvo za opremo učilnic podarila Občini Črna na Koroškem, ki je bila prizadeta v nedavnih poplavah.

Na fakulteti so julija letos začeli s prenovo posameznih učilnic. V želji po zagotavljanju najboljšega študijskega okolja so učilnice Megabyte, Petabyte in Terabyte preuredili za delo v več manjših skupinah. S prenovo je prišla tudi potreba po spremembi trenutne opreme preurejenih prostorov. Zato so se na fakulteti odločili, da prvotno in še povsem funkcionalno opremo podarijo prizadetim v nedavnih poplavah in s tem dobro delo združijo z njihovim načelom ponovne uporabe izdelkov in težnjo h krožnemu gospodarstvu, so sporočili s fakultete. Mize, govorniški kateder in šolske table so včeraj predali Občini Črna na Koroškem, ki jih bo namenila za svoj kulturni dom.

Pri dobrodelni akciji so jim na pomoč priskočili iz podjetja A-sprint, ki je opremo brezplačno prepeljalo na prizadeto lokacijo, pri nalaganju opreme na transportno vozilo pa sta pomagala tudi prostovoljca Suad Arif Muslimović in Jože Regina.

Vir in foto: Fakulteta za informacijske študije

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si