Cik-Cak kvintet zmagovalec 25. festivala Slovenska polka in valček

Na 25. festivalu Slovenska polka in valček, ki je bil minuli petek, je bila najboljša polka leta 2022 po mnenju občinstva skladba z naslovom Jeziček, za najboljši valček po mnenju občinstva pa je bila izbrana skladba Drobno srce.

Najboljša Slovenska polka 2022: CIK-CAK KVINTET – JEZIČEK (Jože Burnik – Damjan Pasarič) Foto: Marko Vavpotič

Gledalci Televizije Slovenija so v neposrednem prenosu lahko spremljali zaključek 25. festivala Slovenska polka in valček, na katerem se je za dve nagradi – najboljša polka po mnenju občinstva in najboljši valček po mnenju občinstva – potegovalo 12 ansamblov.

Najboljša Slovenska polka 2022: CIK-CAK KVINTET – JEZIČEK (Jože Burnik – Damjan Pasarič). Foto: Marko Vavpotič
Najboljša Slovenska polka 2022: CIK-CAK KVINTET – JEZIČEK (Jože Burnik – Damjan Pasarič). Foto: Marko Vavpotič

Najboljša Slovenska polka 2022 je skladba z naslovom Jeziček Cik-Cak kvinteta. Avtor besedila je Damjan Pasarič, avtor glasbe pa Jože Burnik.

Dolenjska zasedba Cik-Cak kvintet zmage ni pričakovala, je pa – zanimivo – že na vaji po naključju dobila vlogo zmagovalcev za najboljšo polko. »Prav vsak od nastopajočih si je v današnjem večeru in nastopih to zmago zaslužil, zato smo zmage še posebej veseli!« Dodali so, da so na RTV Slovenija preživeli dva krasna dneva ob druženju in v pripravah na ta enkraten večer, posvečen slovenski narodnozabavni glasbi.

Naziv najboljši Slovenski valček leta 2022 je osvojila skladba Drobno srce S.O.S. kvinteta. Avtorji skladbe so Andrej GorenjakVera Šolinc in Luka Krof.

vir in foto: RTV Slovenija

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si