Aktivno socialno vključevanje starejših in mladih

V Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino Brežice (ZPTM) se zavedajo, da so izkušnje ob vstopu na trg dela izjemno pomembne, zato dijakom in študentom nudijo možnost opravljanja prakse. S tem jim želijo pomagati pri pridobivanju prvih izkušenj na njihovi karierni poti. Pridružijo se lahko dijaki in študentje naslednjih smeri in področij: ekonomija, medijski tehnik, socialna pedagogika, predšolska vzgoja in turizem.

V sklopu Večgeneracijskega centra Posavja, enote Brežice, imajo to jesen velik nabor različnih dogodkov. Že v oktobru so začeli z obiski po krajevnih skupnostih Artiče, Bizeljsko, Cerklje ob Krki in Jesenice na Dolenjskem. Starejši, ki so se udeležili dogajanja, so bili veseli, da so jim prišli na proti in v njihovem kraju pripravili druženje in delavnice samo za njih. Družabne igre in ustvarjalna delavnica, na kateri so starejši risali na kamenje, ustvarjali na keramične skodelice ter pripravljali praznične aranžmaje, so bili zelo dobro sprejeti. Načrtujejo tudi, da se jim na predbožičnih delavnicah pridruži še Center za krepitev zdravja, poudarek bo namreč na duševnem zdravju starejših.

V minulem tednu so smo v sodelovanju s Slovenskim društvom za celiakijo pripravili tudi strokovno predavanje za zdravnike in medicinske sestre z naslovom: Celiakija – diagnosticiranje in dolgoročno sledenje. Predaval je doc. dr. Jernej Dolinšek, dr. med. iz UKC Maribor.

Vir in foto: Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si