13. Dnevi podjetniških priložnosti

V Mestni hiši Brežice so bile srede v mescu marcu namenjene 13. Dnevom podjetniških priložnosti. Rdeča nit letošnjih brezplačnih usposabljanj je bla krožno gospodarstvo in teritorialna kolektivna blagovna znamka.

Zadnjo sredo je potekalo predavanje na temo krožnega gospodarstva. Predavatelja Lucija Marovt in Ram Dušić Hren iz Circular Change, Instituta za krožno gospodarstvo, sta prisotne popeljala skozi osnove krožnega gospodarstva in jim predstavila primere dobrih praks. Sledila je delavnica, na kateri so skozi moderirano delo v skupinah ugotavljali kako prepoznati priložnosti, kjer lahko z inovativnimi pristopi v lokalnem okolju zagotovimo boljšo prihodnost.

Na drugem sklopu predavanj, ki so jih organizirali 29. marca, sta predavatelja dr. Janez Bogataj in dr. Jana Vilman predstavila sistem teritorialne kolektivne blagovne znamke po modelu Izvorno slovensko, kot dober primer krožnega gospodarstva. Gostili so tudi Carmen Klepej iz KŠTM Sevnica, ki je predstavila teritorialno kolektivno blagovno znamko Sevnica Premium, razvoj certificiranega ponudnika pa je iz prve roke predstavila Barbara Zakrajšek iz Kmetije Zakrajšek, ki je certifikat TKBZ »Sevnica Premium« pridobila leta 2019.

Predavanja so zaključili s slovesno podelitvijo certifikatov ponudnikom TKBZ »Brežice Izbrano/Brežice Selection«. Izbrane je nagovorila in se jim za zaupanje in sodelovanje pri prvih korakih zahvalila Katja Čanžar, direktorica ZPTM Brežice, certifikate pa sta ponudnikom podelila Ivan Molan, župan Občine Brežice in dr. Janez Bogataj, predsednik strokovne ocenjevalne komisije.

Prvi prejemniki certifikatov TKBZ »Brežice Izbrano/Brežice Selection so: Sonja Klemenčič, Zeliščarska kmetija Fabinc, Janko Matjašič, Turistična kmetija pri Martinovih, Zdenka Mirtek, Reset Brewery, Sadjarska kmetija Kovačič, Kmetija Omerzu, Žganjekuha Medvešek Preskar, Čebelarstvo Ferenčak, Kmetija Balon, Kmetija Volovec, Turistična kmetija Vimpolšek in Gostilna Pension Les.

Vir: Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si