V Brežicah bodo gostili vseevropsko usposabljanje

Mladinski center Brežice skupaj z Mladinskim hotelom Brežice predstavlja evropski center neformalnega izobraževanja za mlade pod okriljem Sveta Evrope. Leta 2013 so kot edini mladinski center v Sloveniji pridobili Znak kakovosti Sveta Evrope, ki so ga do sedaj podelili zgolj 14-im mladinskim centrom v Evropi. V skladu z vrednotami in standardi Sveta Evrope stremijo k razvoju in implementaciji kakovostnih izobraževalnih programov s ciljem krepitve kompetenc mladih. Ponovna presoja znaka kakovosti bo v letošnjem letu.

Tako so, v skladu z vizijo biti varen prostor za mlade, v Mladinskem hotelu lani presegli 7800 nočitev in gostili več kot 30 mladinskih in nevladnih organizacij, kulturnih in športnih društev, osnovnih in srednjih šol ter jim nudili podporo pri izvajanju programov neformalnega izobraževanja.

V letu 2023 so uspešno kandidirali na razpisu oddelka Sveta Evrope za mladino in kot edini mladinski center, izmed 50-ih prijaviteljev, pridobili finančno in mentorsko podporo Sveta Evrope pri izvedbi usposabljanja za mladinske delavce na temo izobraževanje o človekovih pravicah. Usposabljanje bo potekalo v mesecu oktobru v Mladinskem hotelu in bo pomemben mejnik v razvoju in diseminaciji programov izobraževanja o človekovih pravicah v Sloveniji.

Vir: Zavod za podjetništvo, turizem in mladino

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si