FOTO: Uspešna dobrodelna opera „Traviata A3“

Petkov večer v Grajskem parku Sevnica je bil prepleten z umetnostjo, kulturo in ganljivimi trenutki, ko je Rotary klub Sevnica skupaj z glasbenim gledališčem Figaro izpeljal nepozabno dobrodelno operno predstavo “Traviata A3”. Obiskovalci so v čudovitem grajskem ambientu delili vrednote solidarnosti in pomoči ljudem v stiski, kar je dogodek naredilo še posebej poseben.

Posebna zahvala gre vsem obiskovalcem in donatorjem, ki so s svojim prispevkom omogočili izvedbo te izjemne prireditve. Pobrateni Rotary klub Vinkovci 1937. iz Hrvaške je prispeval velikodušno donacijo, prav tako pa se zahvaljujemo podjetju Lisca, agenciji Billboard 2.0 ter številnim posameznikom za finančno podporo. Posebna zahvala Občina Sevnica in KŠTM Sevnica za njihovo dragoceno pomoč in možnost brezplačne uporabe prostora.

Prisotnost predstavnikov Rotary klubov Čatež, Celje, Ljubljana Center in drugih rotarijcev je še dodatno poudarila moč rotarijske družine in pomen skupnega delovanja za dobrobit skupnosti.

Celoten izkupiček od prodanih vstopnic in dragocenih donacij, ki se je povzpel na 3.500 evrov, bo namenjen v sklad za nakup defibrilatorjev za območja, ki so bila v poplavah najbolj prizadeta. Projekt se izvaja v sodelovanju z več Rotary klubi po Sloveniji, tudi s podporo prijateljskih rotarijskih klubov iz tujine.

Dogodek je bil organiziran v okviru prizadevanj Rotary kluba Sevnica za prispevanje k boljši skupnosti in izkazovanje podpore v stiski.

Rotary International je mednarodna organizacija poslovnih in profesionalnih voditeljev, ki združujejo moči za uresničevanje trajnostnih sprememb v skupnosti in po svetu. S srcem in odprtimi rokami se zavzemamo za boljši jutri.

Rotary klub Sevnica je središče teh vrednot na lokalni ravni. Zavezani so k izvajanju projektov, ki pozitivno vplivajo na življenja posameznikov v našem okolju. Osredotočeni smo na področja, ki so ključna za blaginjo skupnosti, kot so zdravje, izobraževanje, socialna pomoč in še več.

V zadnjem času so še posebej aktivno delovali na področju pomoči prizadetim v poplavah. V sodelovanju z drugimi Rotary klubi so z lastnimi prispevki članov in donacijo podjetja LIDL zagotovili potrebno orodje in opremo za sanacijo prizadetih območij. Poleg tega so dvakrat gostili in omogočili nepozabno doživetje za 100 otrok iz najbolj ogroženih območij, saj verjamejo v moč skupnosti in druženja pri blaženju negativnih učinkov tovrstnih stanj.

Vir: Rotary klubu Sevnica

© 1989 - 2023 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si