Trebanjska županja sprejela najboljše učence

Županja Občine Trebnje Mateja Povhe je danes v občinski sejni sobi sprejela deset učencev, ki so prejeli zlata priznanja na tekmovanjih iz znanja, in sedem mentorjev, ki so jih na tekmovanja pripravljali.

Vsak učenec je prejel pesniško zbirko Drobci sonca, ki jo je napisal France Režun, ilustriral pa Lucijan Reščič, posladkali so se z Baragovo rezino, poleti pa bodo učenci in učenke lahko obiskali Hišo eksperimentov. Županja je učencem čestitala in dejala, da nas njihovi dosežki opominjajo na pomen učenja in znanja v našem življenju.

Sprejema sta se udeležila prejemnik zlatih priznanj iz zgodovine in biologije Tim Brdnik Zupančič in prejemnik zlatega priznanja iz geografije Lovro Kek. Oba sta učenca OŠ Veliki Gaber, njuna mentorja pa Jani Strnad in Vesna Rajer. Zlato priznanje iz slovenščine sta osvojili Eva Starič in Zoja Avbar, njuna mentorica je bila Marjeta Kmetič. Nika Rostohar je pod mentorstvom Albine Hribar prejela zlato priznanje iz angleščine, Mark Skube pod mentorstvom Alojza Blažiča in Mark Vidic pod mentorstvom Francija Kravcarja pa sta osvojila zlato priznanje iz matematike. Konstruktorstvo in tehnologija obdelav pa je zadnje področje, na katerem so Matija Pristovšek, Žiga Miklič in Lovro Kovšček pod mentorstvom Marije Strah prejeli zlato priznanje.

Vir: Občina Trebnje

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si