Topliška vinogradniška učna pot po Riglju

Konec decembra je bila na podlagi izvedenega javnega razpisa Občine Dolenjske Toplice za sofinanciranje novih turističnih produktov v občini podpisana pogodba o sofinanciranju novega turističnega produkta.

Cilj javnega razpisa je finančno podpreti nove turistične produkte v občini, ki bodo turistom kontinuirano na voljo najmanj dve leti in bodo prispevali k povečanju turističnega obiska v občini. Na podlagi prijave na javni razpis je bila podpisana pogodba s prijaviteljico Turizem in svetovanje, Irena Žagar s.p., in sicer za turistični produkt – Topliška vinogradniška učna pot po vinski gorici Rigelj.

Ker je turizem pomembna družbena dejavnost, ki vpliva na razvoj občine in celotne regije in utrjuje prepoznavnost ter s tem krepi blagovno znamko naše turistične destinacije in njeno identiteto v širši regiji, bodo v občini s tovrstnimi vzpodbudami nadaljevali tudi v prihodnje. V letu 2023 nameravajo podpreti še tri nove turistične produkte, vse pa je odvisno od prijav na javni razpis in njihovega doseganja zastavljenih ciljev.

Vir: Občina Dolenjske Toplice in TIC Dolenjske Toplice, foto: Irena Žagar

© 1989 - 2023 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si