Zlati znak Barbari Luštek in Robertu Sotlerju

Na sobotni prireditvi v Kongresnem centru Brdo sta zlati znak Zbornice zdravstvene in babiške nege – Zveze strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije, prejela Barbara Luštek in Robert Sotler.

Gre za najvišja priznanja Zbornice – Zveze in zato so naju upravičeno ponosni tudi v Društvu medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Novo mesto, katerega člana sta Luštkova in Sotler.

Priznanje Zbornica – Zveza podeljuje članom, ki na svojem strokovnem področju dosegajo pomembne dosežke, prispevajo k prepoznavnosti poklica in sodeluje pri razvoju in delovanju Zbornice – Zveze.

Barbara Luštek je zaposlena v Splošni bolnici Novo mesto, kjer že vrsto leto opravlja odgovorno delo operacijske medicinske sestre v Centralnem operacijskem bloku, na Zbornici – Zvezi pa je predsednica strokovne Sekcije medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov v operativni dejavnosti in koordinatorica dejavnosti strokovnih sekcij.

Robert Sotler je zaposlen na Univerzi v Ljubljani na Zdravstveni fakulteti kot višji predavatelj in je član pedagoškega kolektiva, ki skrbi za izobraževanje bodočih rodov medicinskih sester.

»Oba dobitnika zlatega znaka vsak na svojem področju s svojim strokovnim delom in človeško toplino pomembno prispevata k razvoju zdravstvene nege in ugledu in prepoznavnosti našega poklica,« pravi mag. Jožica Rešetič, predsednica Društva medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Novo mesto.

Vir: Dolenjski list

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si