Tabor LAS v Podzemlju preselili

V organizaciji Rdečega križa Metlika se je v ponedeljek v kampu Podzemelj začel tabor LAS-tna aktivnost mladih. Na taborjenje so sprejeli 53 otrok iz metliške občine v starosti od prvega do četrtega razreda osnovne šole. Otroci so bili nameščeni v vojaških šotorih. Včeraj po 16. uri pa jim je zagodlo vreme. Močna nevihta s točo je zalila spalni šotor, takoj so poklicali na pomoč gasilce, ki so vse otroke, kasneje pa še opremo, prepeljali v bližnji gasilski dom Podzemelj. Ker je šotor in prostor šotorišča  zalit  z vodo, se v šotor več ne morejo vrniti. Tabor bodo nadaljevali na drugi lokaciji, in sicer do sobote, 1. julija, ko ga bodo pred gasilskim domom v Podzemlju tudi zaključili.

Nihče od otrok ni odšel domov, vsi so ostali na taborjenju, kot pravijo pa je to za njih eno veliko doživetje. Staršem sporočajo, da so zdravi, veseli, se dobro počutijo in jih lepo pozdravljajo.

V OZRK se zahvaljujejo gasilcem za pomoč pri preselitvi, mentorjem za veliko zbranost in motivacijo otrok ter staršem za razumevanje.

Vir: OZRK Metlika

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si