Gasilska vaja v Livarju uspela

Oktober je namenjen požarni varnosti, zato gasilska društva izvajajo številne vaje, da preizkusijo operativno sposobnost gasilskih enot. Letos je tema meseca požarne varnosti preprečevanje požara litij-ionskih baterij in poteka pod sloganom »Tudi baterije lahko zagorijo. Preprečite požar baterij.«

Ena izmed gasilskih vaj je potekala včeraj v podjetju Livar v Ivančni Gorici. Vajo ob predpostavki, da je zagorelo v prostorih podjetja, kjer so nameščeni kompresorji in agregati, sta izvedli prostovoljni gasilski društvi Ivančna Gorica in Stična.

Po besedah vodje industrijske enote Livar Urbana Habeta je bil namen gasilske vaje preizkusiti organiziranost in delovanje industrijske enote, izvesti vajo evakuacije zaposlenih z območja livarne ter nadgraditi postopke nudenja učinkovite podpore vodji intervencije PGD Stična in Ivančna Gorica, ki so zaradi širjenja požara nesebično prehiteli na pomoč.

Vajo si je pod budnim očesom ogledalo tudi vodstvo podjetja Livar in Gasilske zveze Ivančna Gorica. Po končani vaji, v kateri je sodelovalo okrog 40 gasilcev iz obeh društev, je sledil še ogled proizvodnih prostorov podjetja.

Vir in foto: Občina Ivančna Gorica

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si