Stavkajo tudi na upravnih enotah

Danes so začeli stavkati na 41 od skupno 58 upravnih enotah. Na 26 upravnih enotah, vključno z ljubljansko in mariborsko, bodo stavkali danes, v torek in sredo. Na 15 upravnih enotah pa so se odločili za enodnevno stavko na enega od teh treh dni. Zahtevajo, da se najnižje plačanim zagotovi plačilo nad minimalno plačo, strokovnjakom z univerzitetno izobrazbo in visoko strokovno šolo pa primerljivo plačilo s tistimi, ki delajo na ministrstvih.

Na Upravnih enotah Novo mesto, Brežice, Krško, Trebnje in Metlika bodo stavkali vse tri dni, medtem ko bodo v Sevnici stavkali le danes, na Upravni enoti Črnomelj pa jutri.

Uradniki bodo med stavko opravljali le najnujnejše zadeve. Mednje sodijo naloge s področja matičnih zadev (prevoz pokojnega v tujino, vpis rojstva, če mora novorojenec na nujno zdravljenje v tujino), na področju javnega reda (izdaja osebne izkaznice ali potnega lista zaradi nujne službene poti v tujino, nujnega zdravljenja v tujini ali smrti v družini v tujini), naloge s področja prometa (izdaja vozniškega dovoljenja zaradi nujne službene poti v tujino, nujnega zdravljenja v tujini ali smrti v družini v tujini). Na področju urejanja prebivališč pa so to postopki urejanja zakonskega prebivališča, na področju evidenc tujcev (vročitev dovoljenja za bivanje za novorojence – prvo dovoljenje, vročitev dovoljenja za bivanje za voznika v mednarodnem prometu), potrjevanje podpor podpisov volivcev in na področju financ (na primer telefonska preverba takse za izdani sklep v zadevi življenjske ogroženosti).

Vir: gov.si

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si