Športni park Ivančna Gorica dobiva podobo

V občini Ivančna Gorica gradijo največji športni kompleks v občini. Športni park pri Vzgojno-izobraževalnem centru Ivančna Gorica bo ponudil možnost izvajanja športnih dejavnosti rekreativcem, klubom, skupinam, šolam in vsakemu športnemu navdušencu, ki ga veseli rekreacija v zdravem in varnem okolju, pravijo na ivanški občini.

Gradnja je v polnem teku: polagajo umetno maso na nogometnih/rokometnih in košarkarskih igriščih, utrjujejo teren za atletski krog ter odbojkarski in teniški igrišči, v zaključni fazi je montaža pokritega dela tribun in dveh »servisnih« objektov.

Športni park bo sicer obsegal 300-metrski atletski krog s tartanom, 6-stezno tekališče za šprinte, pokrite tribune za 300 gledalcev, igrišči za rokomet/mali nogomet, igrišči za košarko, odbojkarski igrišči na mivki (možnost rokometa na mivki), teniški igrišči, otroška igrala in prostor za balinišče. Športni park bo obsegal tudi površine za atletske discipline, in sicer skakališče za skok v daljino, metališče za suvanje krogle, metališče za met vorteksa in skakališče za skok v višino.

Vir: Občina Ivančna Gorica, foto: Gašper Stopar

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si