SBC pri vas v Posavju

Klub slovenskih podjetnikov je bil na obisku v Krškem, kjer so se podjetniki srečali z župani in drugimi odločevalci iz posavskih občin. Približevanje lokalnim skupnostim je prava pot za pridobivanje neposrednih informacij s terena o tem, katere spremembe potrebujemo v Sloveniji, da bi lahko slovenska podjetja še bolje delovala in bila na tujih trgih še bolj konkurenčna, je na dogodku SBC pri vas, četrtem letošnjem te vrste, ki je potekal v prostorih Mestne občine Krško, dejal predsednik kluba Joc Pečečnik.

Župana Brežic in Sevnice, Ivan Molan in Srečko Ocvirk, ter podjetnika Joc Pečečnik in Alen Šinko so se strinjali, da bi morala biti Slovenija regijsko bolj povezana. S tem bi bila močnejša, bolj razvojno naravnana in uspešnejša pri privabljanju mladih, perspektivnih kadrov v lokalno okolje.

Cilj regijskih srečanj je, da se podjetja, SBC in lokalne skupnosti povežejo in sodelujejo, z namenom, da se klub regijam približa in da s skupnimi iniciativami najdemo ključ za vplivanje na politiko države, ki bo pripomogla k boljšim pogojem za podjetništvo, je dejal predsednik SBC – Kluba slovenskih podjetnikov Joc Pečečnik. Po besedah Janeza Kerina, župana Mestne občine Krško, ki je gostila dogodek, ima občina ugodno geografsko lego in dobro infrastrukturo, ki privablja podjetja, tudi tuja.

Joc Pečečnik je osvetili cilje kluba z regijskim povezovanjem. SBC bo v prihodnjih mesecih po osrednjeslovenski, savinjski, zasavski in posavski obiskal preostale regije in nato v sodelovanju z župani pripravil manifest s predlogi za boljše poslovno okolje, ki ga bo naslovil na odločevalce na državni ravni, je napovedal. Prihodnji v seriji regijskih dogodkov bo aprila v Prekmurju.

Vir: sbc.si

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si