S tekom obeležili ukinitev nadzora na meji

Praznovanju vstopa Republike Hrvaške v schengensko in evrsko območje se je pridružila tudi Občina Brežice. »Z vstopom Hrvaške v Schengensko območje smo ljudje ob južni meji končno dočakali Evropo brez meja, saj smo prebivalci na obeh straneh meje od nekdaj povezani tako gospodarsko kot društveno in osebno«, je dejal župan Občine Brežice Ivan Molan, ki je v nedeljo, 1. 1. 2023, na maloobmejnem prehodu Slovenska vas pričakal tekače. Udeležence prvega teka brez meja sta pozdravila tudi županja Mesta Samobor Petra Škrobot in podžupan Mesta Sveta Nedelja Gabrijel Deak.

Sprejema za tekače Teka brez meja, ki je potekal od Svete Nedelje do Brežic v dolžini dobrih 24 km, so se udeležili tudi številni drugi politični predstavniki, tekače pa so pozdravili tudi domačini z obeh strani meje, za okrepčilo pa so poskrbeli članice in člani Društva vinogradnikov Dolina – Jesenice.

Tekaški dogodek so organizirali v Klubu cestnega in gorskega teka Samobor, kjer upajo, da bo dogodek postal tradicionalen. Na pot se je odpravilo približno 30 tekačev, med njimi tudi Mojca Potokar (Športno društvo G-FIT) iz Ribnice v občini Brežice, ki so s tekom simbolično pozdravili razširitev schengenskega in evrskega območja na Hrvaško. Tek so zaključili v Športni dvorani Brežice, kjer so se ob okrepčilu še družili pred odhodom domov.

vir: Občina Brežice

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si