Rotarijci pomagali Urbanu do cilja

V Rotary klubu Sevnica so minulo soboto pripravili dobrodelni koncert “Imeti rad”, ki je po štirih letih premora zopet tradicionalno popestril dogajanje v času praznovanja dneva žena, 8. marca. Prihodek koncerta je bil v celoti namenjen še ne 4-letnemu dečku Urbanu Miroševiču za razvoj in nakup zdravila.

Na dobrodelnem koncertu so nastopili Godba Sevnica z dirigentom Maticem Nejcem Krečo, Oktet Jurij Dalmatin, Otroški in mladinski pevski zbor OŠ Tržišče ter znani glasbeni gostje Čuki, ki so dodobra ogreli in razvneli polno dvorano. Med koncertom se je predstavil tudi slikar Janez Štros, ki je fundaciji CTNNB1 – Koraki za Urbana podaril likovno delo in z donacijo knjig pomagal zbrati sredstva za Urbana.

Karin Malešič, predsednica Rotary kluba Sevnica, je ob zaključku koncerta družini Miroševič (Urbanovi mamici Špeli ter očetu Samu, ki je Sevničan) predala ček v vrednosti 23.090 evrov, kolikor je znašal celoten izkupiček koncerta, zbran z donacijami sponzorjev in vstopninami.

Prijeten večer pa ni minil le v znamenju dobrodelnosti. 8. marec je tudi mednarodni dan žena in »gentlemenstva« članov Rotary kluba Sevnica je ob izhodu iz dvorane s cvetlično pozornostjo bila deležna vsaka izmed prisotnih predstavnic nežnejšega spola.

Povezovanje in sodelovanje ustvarjata največji doprinos skupnosti. Plemenit namen in zadovoljstvo obiskovalcev koncerta so zagotovilo, da bomo tudi v prihodnje organizirali tovrstne prireditve in zbirali sredstva za pomoč tistim, ki jo najbolj potrebujejo. Naslednji večji dogodek bo tradicionalni dobrodelni pohod na Lisco, ki bo predvidoma 27. maja.

Vir: Rotary klub Sevnica

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si