Rokometaši Krke v četrtfinalu pokala Slovenije

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so v dvorani na Kodeljevem odigrali tekmo osmine finala pokala Slovenije in se z zmago nad gostitelji, ekipo RD LL Grosist Slovan uvrstili med osem najboljših ekip v državi. Varovanci novomeškega stratega Mirka Skoka so tekmo dobili s 18:28 (8:13)

Novomeščani, ki svojo formo stopnjujejo iz tekme v tekmo ter v državnem prvenstvu pred nedeljsko zadnjo tekmo v koledarskem letu zasedajo trenutno 5. mesto, so drevi v prestolnici na kolena spravili tudi prvoligaša RD Grosist Slovan. Rokometaši Krke so dvome o zmagovalcu razblinili že v prvem delu, na koncu pa s prednostjo desetih zadetkov gladko slavili. Tekma 1/8 finala pokala Slovenije se je končala z rezultatom 18:28 v korist farmacevtov.

Krkaši so tudi v prestolnici dokazali, da so za razred boljši nasprotnik od Slovana in si že v prvem polčasu priigrali zajetnejšo prednost petih golov (6:11), s prav tako prednostjo pa odšli na glavni odmor (8:13). Novomeščani so z odliko opravili tudi drugi del srečanja, prednjačili so v igri v obrambi, prikazali nekaj odličnih akcij v napadu, z dobro dnevno formo pa se je izkazal tudi vratar Jure Blaževič, ki je zbral 13 obramb.

Vir: MRK Krka

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si