Novi Štrudlmojstrici in najdaljši olup

Včeraj so na Prazniku kozjanskega jabolka dobili dve novi »Štrudlmojstrci«. V tekmovanju za najboljši štrudl sta zmagali Ivica Milat in Majda Jurše iz Slovenskega društva za celiakijo, podružnica Celje s svojim izvrstnim brezglutenskim štrudlom.

Komisija za ocenjevanje »štrudla« je imela zelo težko nalogo, saj so vsi tekmovalci spekli odličen štrudl. Največje število točk je prejel brezglutenski štrudl Ivica Milat in Majda Jurše, ki sta si tako prislužili naziv »Štrudlmojstrca leta 2023«.

Drugo mesto je zasedla ekipa dijakinj Srednje šole za prehrano in živilstvo iz Izobraževalnega centra Piramida iz Maribora in sicer Nuša Dajčar in Assia Fazlić. Tretje mesto pa sta si »pripekla« Boštjan Misja in Iztok Križan iz Turizma Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje.

Izvedli so tudi tekmovanje v najdaljšem jabolčnem olupu. Med tekmovalci je bil tudi večkratni zmagovalec Martin Magdalenc, ki je letos podrl svoj rekord iz leta 2018 za 3 cm in torej olupil 7,33 m dolg olup in seveda zmagal.

Drugo mesto si je letos prilupil Matija recko s 6,20 m dolgim olupom in tretje mesto Olga Simončič s 5,07 m dolgim olupom.

Vir: Kozjanski park

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si