Odlično dirkanje Finka

Minuli konec tedna se je v Ilirski Bistrici odvijala druga tekma iz serije SloEnduro. Tekmovanje je uradni pokal Kolesarske zveze Slovenije v razvrstitvi za državno prvenstvo. Potekalo je na petih, večinoma skalnih enoslednicah nad Ilirsko Bistrico.

Za ogrevanje so morali tekmovalci na sobotnem obveznem treningu opraviti vse vzpone in spuste (brez merjenja časa), ki pa so bili po petkovem deževju izjemno spolzki in nevarni. Na srečo je pomlad do nedeljske tekme opravila svoje, saj so se razmere izboljšale in se je tekma odvijala v suhih razmerah. Spusti na nedeljski tekmi so bili tehnično in fizično zelo zahtevni. Ležeče kamenje je zahtevalo veliko zbranosti, vmesni položnejši tereni pa obilo moči v nogah tekmovalcev. Na treningu in tekmi je bilo skupaj potrebno prekolesariti skoraj 2000 višinskih metrov vzponov in spustov, ter dobrih 50 km razdalje.

Iz Kolesarskega društva Zverinice sta tekmovala dva člana in sicer Jon Pepelnik v kategoriji U15, in Marko Fink v kategoriji Master 1. Jon je imel žal nesrečo že na prvem spustu, saj je predrl zračnico in bil prisiljen zaključiti tekmo.

Marko pa je uspel sestaviti odličen tekmovalni dan. Pravilno je razporedil energijo med vzpone in zahtevne spusti, kar ga je na koncu pripeljalo prav na vrh razvrstitve v svoji kategoriji. Čestitke obema tekmovalcema, še posebej Marku za prvo letošnjo zmago!

Vir: Kolesarsko društvo Zverinice

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si