Predaja otroških knjig

Danes je sedež Društva Kočevarjev – staroselcev v Občicah obiskala direktorica Avstrijskega kulturnega foruma ga. Sonja Reiser-Weinzettl in asistentka kulturnega foruma Marjeta Malus. Namen obiska je bila predaja otroških knjig društvu. Društvo Kočevarjev – staroselcev bo namreč v letu 2024 in dalje izvajalo intenzivne tečaje nemščine za otroke in mladostnike, tudi s tečaji v tujini, zato jim bodo knjige pri učenju prišle zelo prav.

Začetki avstrijske kulturne dejavnosti Sloveniji segajo v leto 1990, ko je bil pri takratnem Generalnem konzulatu v Ljubljani ustanovljen kulturni oddelek. Ta je bil vmes preoblikovan v Avstrijski kulturni forum, ki je dejaven na vseh področjih kulturnega dialoga: na področju književnosti, glasbe, gledališča, upodabljajočih umetnosti, znanosti, izobraževanja, razstav, predstavitev knjig, simpozijev, delavnic, festivalov in filma. Na vseh teh področjih si prizadevajo vključevati vse prvine kulture – od klasične do sodobne. Prav tako vidijo njihovo poslanstvo tudi v povezovanju avstrijskih in evropskih umetnikov ter kulturnikov.

Vir: Društvo Kočevarjev – staroselcev

Na fotografiji: Johannes Hans Jaklitsch, Irena Kapš, Primož Primec (predsednik DKS), Sonja Reiser-Weinzettl, Marjeta Malus in Toni Zupančič.

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si