Podelitev diplom, priznanj in promocija doktorjev znanosti Fakultete za informacijske študije v Novem mestu

Včeraj je bila v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu 14. svečana podelitev diplom, priznanj in promocija novih doktorjev znanosti Fakultete za informacijske študije v Novem mestu (FIŠ).

Diplomske listine je prejelo 58 diplomantov dodiplomskih in podiplomskih študijskih programov Informatika v sodobni družbi, Računalništvo in spletne tehnologije ter magistrskega študijskega programa Podatkovne znanosti.

Na svečanosti je bila poudarjena tudi znanstveno-raziskovalna dejavnost fakultete, ki jo je predstavila prodekanja za to področje, doc. dr. Nuša Erman. V tem delu prireditve so predstavili kar štiri nove doktorje znanosti FIŠ – Mateja Barbo, Zdravka Kunića, Jeleno Joksimović in Ilijo Subotića.

Svečani dogodek je bil sklenjen s podelitvijo fakultetnih priznanj pod okriljem predsednika Komisije za priznanja FIŠ, izr. prof. dr. Blaža Rodiča. Med študenti so priznanja fakultete prejeli Andrej Franko v kategoriji za najboljše zaključno delo na dodiplomskem študijskem programu, Rene Verbanc in Matej Vovko za najboljše zaključno delo na magistrskem študijskem programu, Luka Bezamovski, za najuspešnejšega študenta na dodiplomskem študijskem programu, Katja Kunej za najuspešnejšo študentko na podiplomskem študijskem programu in Romana Kamenik za aktivno udejstvovanje na področju obštudijskih dejavnosti.

Priznanja so bila podeljena tudi zaposlenim fakultete in sicer doc. dr. Urški Fric v kategoriji za Priznanja zaposlenim FIŠ – visokošolski učitelji ali sodelavci na področju tutorstva, doc. dr. Boštjanu Delaku v kategoriji za Priznanja zunanjim sodelavcem – za svoj prispevek k dvigu kakovosti na izobraževalnem področju, Nini Malovrh v kategoriji za Priznanja zaposlenim FIŠ – strokovni sodelavci za svoje prispevke k dvigu kakovosti na področju organiziranosti fakultete in doc. dr. Kennyju Štorglu, ki je prejel priznanje v kategoriji Priznanja zaposlenim FIŠ – raziskovalci za dosežke na raziskovalnem področju. Dogodek so glasbeno popestrili pevka Anja Pevec in skupina Jaja Bojz.

vir: FIŠ NM, foto: Luka Rifelj

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si