Po podaljšku izpadli iz Pokala Spar

Novomeški košarkarji so izpadli iz Pokala Spar, čeprav so v rednem delu povratne tekme s Heliosom v Domžalah nadoknadili osem točk zaostanka iz prve tekme, nato pa so v podaljšku popustili. Na koncu je bilo 89:89 (16:23, 27:17, 20:9, 21:27, 5:13).

Gašper Okorn, trener Krke: »Čestitam svojim igralcem za prikazano. Prikazali smo eno najboljših predstav letos in ta tekma nam mora biti vodilo za naprej. Ponosen sem na to, kar so fantje pokazali, žal pa se nam po podaljšku ni izšlo. Podaljšek je bilo že težko odigrati brez obeh organizatorjev in tekmo je prelomil prav njihov izostanek zaradi petih osebnih napak. Dokler sta bila na parketu ali Stipčević ali Stavrov, smo tekmo kontrolirali. Špan pa je žal poškodovan in tukaj je tudi nekaj smole. Še enkrat, s prikazanim sem več kot zadovoljen, žal pa se ni izšlo.«

5x Krkin naj:
Najboljši strelec: Rok Stipčević 19
Največ skokov: Mate Vucić 8
Največ asistenc: Leon Stergar in Rok Stipčević 3
Največ pridobljenih žog: Miha Cerkvenik 3
Najkoristnejši igralec (indeks učinkovitosti): Mate Vucić 21

Krkaši bodo naslednjo tekmo odigrali v Ligi Nova KBM, ko v nedeljo ob 20. uri gostijo moštvo Zlatoroga. To bo zadnja tekma drugega dela lige, nato pa sledi premor do začetka marca zaradi zaključnega turnirja Pokala Spar in reprezentančnih tekem.

Vir in foto: KK Krka

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si