Motokrosisti končali državno prvenstvo

Člani AMD Šentvid pri Stični so na znameniti progi Cukarca pripravili zadnjo dirko odprtega državnega prvenstva Slovenije v motokrosu, na kateri so dobili tudi vse državne prvake po posameznih razredih za leto 2022.

Odprto državno prvenstvo v motokrosu se je končalo z zadnjo dirko sezone, ki so jo v Dolini pod Kalom pripravili prizadevni člani AMD Šentvid pri Stični. V pripravo znamenite proge Cukarca so organizatorji vložili nemalo truda in znanja, kar se jim je poplačalo z lepim vremenom ter dobro udeležbo voznikov in tudi številnih gledalcev. Pred zadnjo dirko so bili znani prvaki v dveh od sedmih tekmovalnih kategorij državnega prvenstva, zato so bili obiskovalci na stezi priča mnogim zanimivim bojem za čim boljša mesta. Jutranji treningi so potekali v dokaj hladnem in meglenem vremenu, na blatni progi, pa so se pogoji s soncem in višanjem temperature zraka popravili oziroma izboljšali.

Vozniki v najmočnejših kategorijah MX2 in MX Open so štartali skupaj. Dirke razreda MX Open se je udeležil tudi Jan Pancar, domačin, ki je letos v skupnem seštevku svetovnega prvenstva razreda MX2 z lastnim moštvom osvojil 11. mesto, kar je dosežek, ki ga ne gre pozabiti. Peter Irt (AMD Irt brothers) si je že pred zadnjo preizkušnjo sezone zagotovil naslov državnega prvenstva, vseeno pa se je želel na zadnji dirki v karieri dostojno posloviti od tekmovalnega motokrosa. Štartal je zelo dobro, nato pa ga je Pancar kmalu prehitel in suvereno obdržal vodstvo do konca vožnje. Tretje mesto prve vožnje je pripadlo Mihi Bubniču (Društvo ACJ sport). Popolnoma enak vrstni red je bil nato tudi v drugi vožnji oziroma na odru za zmagovalce. V skupnem seštevku je ob prvaku Irtu drugi Pancar, tretji pa Bubnič.

Tudi v razredu MX2 je bil zmagovalec letošnjega prvenstva znan že pred tokratno preizkušnjo. Luka Milec (AMD Orehova vas) je na preteklih petih dirkah vknjižil maksimalno število točk in je na progo Cukarca prišel neporažen. A tokrat se mu ni izšlo po željah in je prvo vožnjo vsled slabega počutja predčasno končal, v drugi pa sploh ni štartal. Prvo je sicer dobil Jaka Peklaj (AMD Šentvid pri Stični) pred društvenim kolegom Galom Hauptmanom, tretji pa je bil Gašper Polajžer (MK Fire group). V drugi vožnji sta prva iz prve vožnje zamenjala mesti. Zmagal je Hauptman pred Peklajem, tretji pa je bil Denis Jakša (AMD Kolpa MXS). Na najvišji stopnički za zmagovalce je na koncu stal Hauptman, z enakim številom točk je bil drugi Peklaj, tretjega mesta pa se je veselil Jakša. Hauptmanu je v skupnem seštevku državnega prvenstva pripadlo drugo mesto, tretje pa Jakši.

Vir in foto: AMZS

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si