Pester krvodajalski teden

Začetek delovnega tedna bi v novomeškem Območnem združenju Rdečega križa lahko poimenovali kar krvodajalski teden. Praznovanje slovenskega dneva krvodajalstva so začeli v ponedeljek, ko je 20 krvodajalk in krvodajalcev sprejel novomeški podžupan Matija Škof. S predsednico Območnega združenja Danico Novak Malnar in vodjo Centra za transfuzijsko dejavnost Novo mesto Mojco Šimc so čestitali in se zahvalili zbranim za njihova nesebična darovanja krvi.

V torek so organizirali terensko krvodajalsko akcijo v Osnovni šoli Šentjernej, ki je bila tudi letošnja zadnja v tem kraju. Odziv krvodajalcev je bil dober, saj je prišlo kar 88 krvodajalcev, pa čeprav je bila v maju akcija v bližnjem Škocjanu. Za prvo darovanje krvi se jih je odločilo 5.

V sredo pa je bila terenska akcija v Osnovni šoli Žužemberk, odzvalo se jih je 69, trije so prišli prvič. Zdravnica je prijazno predstavila pot krvi od darovalca do prejemnika tudi skupini osnovnošolcev, mogoče je med njimi kakšen bodoči krvodajalec. V Žužemberku se bodo srečali še v decembru na naši zadnji letošnji terenski akciji.

Na obeh akcijah je vse potekalo po utečenem redu, malico so pripravili na šolah, pri postrežbi pa so pomagale njihove pridne prostovoljke. V soboto pa jih čaka še eno prijetno druženje s krvodajalci, saj jih peljejo na izlet v Celje.

Vir: OZ RKS NM

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si