Odprli prenovljeno Podružnično šolo Temenica

Na prvo decembrsko soboto je v Temenici potekalo slovesno odprtje prenovljene Podružnične šole Temenica. V družbi številnih gostov, krajanov, staršev in nekdanjih učiteljev, se je prenovljene šole še najbolj razveselilo 25 učenk in učencev iz prvega, drugega in tretjega razreda. Čast slavnostnega prereza traku je pripadla vodji šole Tjaši Kozlevčar, ki ga je prerezala v družbi učencev, župana Dušana Strnada, ravnateljice OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični Angelce Mohorič, člana Sveta Krajevne skupnosti Temenice Jožeta Kotarja in direktorja izvajalskega podjetja Plistor Jerneja Laha.

Na ta »zgodovinski« trenutek za šolstvo v Temenici, so po besedah krajanov, ravnateljice in župana Dušana Strnada dolgo čakali, a se je izplačalo. S prenovo so se izboljšali tako pogoji za delo strokovnega kadra, kot tudi za učence. Šolski pouk v dveh učilnicah sedaj poteka v popolno prenovljenih mansardnih prostorih, z novo pohištveno in multimedijsko opremo, katerima so dodani še prostor za izvajanje strokovne pomoči učencem, zbornica in sanitarije. V pritličnih prostorih, sta nekdanji učilnici preurejeni v večnamenski prostor za izvajanje športne vzgoje in veliko jedilnico s prenovljeno šolsko kuhinjo. Vrednost prenove, vključno z energetsko sanacijo, je stala pol milijona evrov.

Bogat otroško – razigran program je v celoti pripadel učenkam in učencem podružnične šole Temenica, katerim so se na odru pridružile še učiteljice in učitelji s pevsko točko. Tako rekoč »novo« temeniško šolo je blagoslovil šentviški kaplan Aljaž Kraševec. Poleg ogleda prenovljenih prostorov, je bilo to za nekatere tudi obujanje spominov na priložnostno pripravljeni razstavi zgodovine šolstva v Temenici.

Vir: Gašper Stopar

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si