Zena Edosomwan v novomeški Krki

Novi član novomeške Krke je 29-letni in 206 centimetrov visoki ameriški košarkar Zena Edosomwan.

„Pod košem smo iskali izkušenega igralca, ki bo s svojo prisotnostjo v raketi krepil samozavest naše ekipe na obeh straneh igrišča. Verjamem, da nam vse to prinaša ravno Zena Edosomwan,“ ob podpisu pogodbe pove direktor kluba Jure Balažić.

„V čast in privilegij je biti del neverjetne tradicije in šampionske kulture, ki jo premore Košarkarski klub Krka. Navdušen sem in se veselim, da bom začel delati s svojimi soigralci in trenerji. Prepričan sem, da nam bo uspevalo tudi s pomočjo navijačev graditi zmagovalno mentaliteto na in zunaj parketa,“ se prihoda na Dolenjsko veseli novi center naše članske ekipe.

Zeno Edosomwan se je rodil v Los Angelesu, košarko je začel igrati pri sedmih letih. Leta 2017 je na univerzi Harvard diplomiral iz vzhodnoazijskih študij. Po končanem igranju v Ligi NCCA je igral v Mehiki (v ekipi Gigantes de Jalisco), Kanadi (Ottawa Blackjacks in Sudbury Five) in na Finskem (Helsinki Seagulls).

V kanadski ligi, ki se je sklenila pred dnevi, je novi center novomeške ekipe z ekipo Ottawe prišel do četrtfinala. V letošnji sezoni je na tekmo (odigral jih je 13) beležil po 9.3 točke, 8.8 skoka in 1.4 asistence.

V minuli sezoni se je uspešno preizkusil tudi v Evropi. Na Finskem je z ekipo Seagulls postal državni prvak. Na Finskem je zabeležil 44 tekem, v povprečju je 12.3 točkam dodal 10.9 skoka in 1.1 asistence na obračun.

vir: KK Krka Novo mesto, foto: Helsinki Seagulls

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si