Obnovljena kapelica v Koroški vasi

V nedeljo so vaščani Koroške vasi blagoslovili tamkajšnjo kapelico, se zahvalili za njeno prenovljeno podobo in se spomnili, kakšen pomen ima za njihovo vas. Kapelica je posvečena Mariji Snežni, ob njej pa stojita kipa sv. Roka in sv. Florijana.

Na tem mestu so jo postavili predniki pred mnogimi leti, v želji stalne povezanosti med sabo in z Marijo. Najstarejši vaščani se spominjajo, da so se pogosto zbirali ob kapelici, zlasti v maju, ko so hodili k šmarnicam. Molili so rožni venec in prepevali Marijine pesmi. Kadar je bilo sušno leto, so v molitvah prosili Marijo za dež.

V mnogih letih je kapelico načel zob časa in je klicala po obnovi. S prostovoljnimi prispevki vaščanov so zamenjali okna in vrata ter prebelili stene. Zahvaljujejo se vsem vsem, ki so finančno in kako drugače pripomogli, da ima kapelica danes spet svežo in sijočo podobo. Posebna zahvala velja tistim, ki redno skrbijo, da je kapelica lepo urejena, okrašena s cvetjem, da prižigajo svečko. Lepo se zahvaljujejo gospodu Tadeju Kersniču za blagoslov obnovljene kapelice in se priporočajo za molitve.

Čeprav so se navade prebivalcev tekom časa spremenile, se trudijo ne pozabiti na to znamenje v vasi, ki stoji tu za njih, bogati podobo njihove vasi in jih vabi, da se ob njej ustavijo, se srečujejo in se v molitvah priporočajo Mariji Snežni ter zavetnikoma sv. Roku in sv. Florijanu. Prosijo jih, naj varujejo njihovo vas in naj jih varno vodijo naprej.

Vir: vaščani Koroške vasi

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si