Ob 21-letnici sončna elektrarna

V našem največjem nakupovalnem središču Cityparku se nenehno razvijajo in so ponosni na to, da uvajajo novosti, skozi katere želijo nakupovalno izkušnjo narediti še boljšo. Zelo pomembno jim je, da bodo prenovili hladilno zračenje z vso opremo in namestili fotovoltaične sisteme. Z investicijo v višini 1,3 milijona evrov bodo zgradili sončno elektrarno z močjo 754 kilovatov. Proizvodnja sončne elektrarne na Cityparku bo enakovredna letnim potrebam po električni energiji 435 gospodinjstev, imela bo 1.816 panelov, s čimer bodo zmanjšali emisije CO2 za 205 ton. To je enako, kot če bi zasadili skoraj 10 tisoč dreves. V okviru tega bodo izboljšali tudi strešne površine, kjer bodo vgradili t. i. zeleno streho. Gre za zmanjševanje toplotne obremenitve v tem območju na način, da se obstoječ prod nadomesti z vegetativnim zelenim slojem (mahovi in lišaji). To je iz vidika ustvarjanja novih zelenih površin v toplotnih jedrih mest pomemben doprinos na lokalno okolje.

Paradni konj slovenskih nakupovalnih središč letos praznuje 21. let svojega obstoja. Imajo več kot 120 trgovin in lokalov, pri njih pa je mogoče najti tudi najprestižnejše blagovne znamke. Mnoge so na slovenski trg vstopile ravno preko njih, med njimi denimo New Yorker, Gap, Pandora, Samsung, Calvin Klein, Nespresso, medtem ko Primark, MAC in Lego najdete le pri njih. »Smo vodilni pri postavljanju trendov in se trudimo, da na slovensko tržišče vedno kot prvi ali med prvimi pripeljemo najbolj zaželene in največje blagovne znamke,« je pojasnil center manager Andrej Ropret.

V vsem tem času so vedno poskrbeli za pestro dogajanje, saj so v 21-letih zabeležili več kot 4.000 dogodkov. Obiskovalcem so številna posebna doživetja polepšala trenutke in jim narisala nasmeh na obraz. Bilo je marsikaj, od razstave eksotičnih avtomobilov, čebelnjakov do živahnega vrtnarjenja, otroških predstav, koncertov, zumba zabave, obiska Coca-Cola tovornjaka in drugih programov. Tudi to leto ne bo izjema. Z novim letom so odprli mini golf igrišča, organizirali ustvarjalne delavnice in otvorili sezono gledališčnih predstav ter Valentinov sejem.

Ta petek bodo imeli mini DJ akademijo. Pred nami je tudi pust, ki bo masten okoli ust z brezplačnimi krofi, saj ga prejmejo vse maske. Pustno masko si boste lahko dodelali ali poslikali obraz to soboto med 12. in 16. uro. Ob 15.30 pa si lahko ogledate pustno povorko pred trgovino Humanic, sledila bo zabava s Čuki ob 16. uri. Na pustni torek, 21. februarja, bo za najmlajše med 14.30 in 17.30 organizirana otroška ustvarjalnica, ob 17.30 pa si lahko ogledate povorko, ki ji bo sledil koncert priljubljenega raperja Challeta Salleta.

Vir in foto: Citypark

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si