Nova zmaga košarkarjev Krke

Košarkarji krke so po velikem preobratu v drugem polčasu nadoknadili 21 točk zaostanka in v tekmi 5. kroga 2. ABA lige premagali GGD Šenčur z 66:63 (14:27, 10:18, 23:14, 19:4). S tem ostajajo neporaženi v tej sezoni.

Liga NLB ABA 2, 5. krog, 26.11.
GGD Šenčur – Krka 63:66
 (27:14, 18:10, 14:23, 4:19)
Krka: Stergar 8 (1 sk, 1 as), Jančar, Cerkvenik 3 (2 sk), Stipčević 10 (3 sk, 4 as), Stavrov 3 (1 sk, 1 as), Jurković, Spasojević 8 (3 sk), Špan (2 sk, 4 as), Škedelj 18 (6 sk, 1 as, 3 ukr. ž.), Macura.

Krkaši, ki so igrali brez centrov Jurija Macure in Roberta Jurkovića, so v peterki Rok Stipčević, Andrej Stavrov, Leon Stergar, Radosav Spasojević in Mate Vucič slabo začeli. Ob polčasu je bilo 45:24. Kljub velikemu zaostanku se niso predali. Drugi polčas so odprli z devetimi zaporednimi točkami, prvič pa so v vodstvo prešli 27 sekund pred koncem tekme, ko je svojo drugo trojko zadel Stipčević. Šenčur je skušal vrniti na isti način, a je po zgrešenem metu do žoge prišel Miha Škedelj, ki je z zadetima prostima metoma potrdil novo zmago Krkašev.

5x Krkin naj:
Najboljši strelec: Miha Škedelj 18
Največ skokov: Mate Vucić 12
Največ asistenc: Rok Stipčević in Jan Špan 4
Največ pridobljenih žog: Rok Stipčević in Miha Škedelj 3
Najkoristnejši igralec (indeks učinkovitosti): Miha Škedelj 25

Gašper Okorn, trener Krke, je po tekmi povedal: »Čestital bi svojim fantom za drugi polčas,  v katerem smo vrnili. Verjeli smo, se nekoliko umirili in na koncu imeli tudi malo sreče, a brez tega ne gre. Ne bi bilo nezasluženo, če bi Šenčur dobil to tekmo. Na nek način mi jih je žal, saj so v prvem polčasu pa tudi proti Zlatiboru in Sutjeski, pokazali, da niso moštvo za dno lestvice. A to je šport, igra se 40 minut, na koncu smo potegnili pravo slamico in to je to. Kar se tiče prvega polčasa, se nikakor nismo mogli prilagoditi na sodniški kriterij niti na karkoli drugega, napadalno smo bili frustrirani. Smo nekajkrat že izgledali slabo, ampak tako kot danes v prvem polčasu še ne. Čeprav o tem ne smemo govoriti, pa bi vseeno dodal še nekaj, vsi bodo vedeli, za kaj gre. Določenih stvari enostavno ne razumem, pa čeprav sem že kar nekaj let v košarki na neki ravni, z nekimi drugimi moštvi in v nekih drugih ligah. Težko se nam je prilagajati, bi bilo pa dobro, če bi se tudi druga stran bolj prilagodila. Vem, da smo se v prvem polčasu slabo obnašali, za kar se opravičujem, a smo od samega začetka bili stisnjeni v kot in nismo znali najti odgovor

Krkaše, ki imajo v 2. ABA ligi pet zmag, že jutri čaka nadaljevanje v Ligi Nova KBM, ko bodo gostili moštvo Šentjurja.

vir: KK Krka

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si