Niko Bačvić okrepil Krko

V novi sezoni bo dres novomeške Krke nosil branilec, organizator igre 25-letni Niko Bačvić. Niko je med letoma 2013 in 2017 nosil dres Radenske Creativ Sobota, potem se je za eno sezono preselil v Slovenske Konjice. Dve leti (2018-2020) je bil član Mesarije Prunk Sežana, naslednji dve leti (2020-2022) pa Ilirije Ljubljana. V minuli sezoni je nase vnovič opozoril v dresu Helios Sunsev, s katerimi je igral finale Lige NKBM, pokala Spar in Lige NLB ABA 2.

V regionalni Ligi NLB ABA 2 je odigral 16 tekem, v 25 minutah na srečanje je 11.9 točkam dodal 2.8 skoka in 4.1 asistence ter 1.8 pridobljene žoge. Izkazal se je tudi v državnem prvenstvu (9.4 točke, 2.7 skoka, 3.6 podaji na tekmo).

„Niko Bačvić je igralec, ki napreduje iz sezone v sezono. Temu primerno pa prevzema tudi odgovornost in kaže svoj potencial. Nanj smo bili pozorni že v lanski sezoni, ko je bil član Heliosa. S svojim pristopom, znanjem, odločnostjo in energičnostjo si je prislužil priložnost v našem klubu. Verjamem, da bo upravičil naše zaupanje,“ ob prihodu novinca pove direktor kluba Jure Balažić.

„Prihod v novomeško Krko pomeni zame korak, če ne kar dva naprej na moji košarkarski poti. Igranje v Krki prinaša nove izzive. Klubu želim pomagati s svojo borbenostjo, odgovornostjo in z mirnostjo v ključnih trenutkih,“ pove novinec, ki se je rodil v Murski Soboti, kjer je več kot pred desetletjem začel svojo športno pot.

Vir: KK Krka

© 1989 - 2023 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si