Novomeščani navdušili na zavarovalniškem hekatonu

Slovensko zavarovalno združenje (SZZ) je v okviru projekta LIT (Lajf je igra tveganja) med 17. in 21. novembrom organiziralo tretji LIT hekaton in tekmovalce postavilo pred aktualen zavarovalniški izziv. Ta je bil letos povezan s tveganji, ki jih prinašajo naravne nesreče. Med oddanimi rešitvami je najbolj izstopala zmagovalna ideja ekipe Novomeščani, ki je z rešitvijo RiseAboveRisk prejela nagrado 2.000 evrov.

Ekipo so sestavljali Suzana Stipič, Luka Vareško in Martin Medle. Ekipa Novomeščani je prepoznala potrebo po izobraževalni, a hkrati zabavni rešitvi, ki je temeljila na seriji podcastov RiseAboveRisk, razdeljenih v štiri kategorije naravnih nesreč. V prvi fazi so predvideli izvedbo podcastov z gostujočimi strokovnjaki in znanimi obrazi. Za tem bi sledila izdelava kratkih, 10 do 15 sekundnih vsebinskih filmčkov za ozaveščanje na družbenih omrežjih. Rešitev so pripravili celostno, vključevala je tudi spremljevalne marketinške kampanje, njena izvedba pa bi bila preprosta.

V podcastih ekipa Novomeščani vidi prednost predvsem zato, ker jih lahko poslušalci na preprost način vključijo v svoj vsakdan: »Za podcaste smo se odločili, ker jih mladi zelo radi poslušamo in lahko tako preko njih pristopimo na moderen način. So sredstvo, s katerim lahko avtorji na pristen način sporočajo vsebine, nanje se poslušalci lažje navežejo. Podcasti so hkrati poučni, zabavni, interaktivni in vedno ponujajo nekaj novega,« je o rešitvi povedal Martin Medle iz ekipe Novomeščani.

vir: SZZ

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si