Nadvoz nad železniško progo v Ivančni Gorici

Ker v zadnjem času na ivanški občini dobivajo veliko vprašanj glede otvoritve tamkajšnjega nadvoza, ki bo povezal novo zgrajeno zahodno obvoznico z industrijsko cono in dostopom na avtocesto, v izogib različnim tolmačenjem in slabi volji, župan Dušan Strnad pojasnjuje:

„Investitor nadvoza nad železniško progo v Ivančni Gorici je Direkcija RS za infrastrukturo, ki je investicijo praktično dokončal, potrebno je izvesti še komisijski pregled potem tehnični pregled in pridobiti uporabno dovoljenje. Že od samega začetka gradnje nadvoza je bilo dogovorjeno, da investitor pred predajo nadvoza za promet, zgradi še krožišče pri trgovini Hofer. DRSI je tehnično dokumentacijo za izgradnjo montažnega krožnega križišča že pridobila in bila pred postopkom izbire izvajalca. Žal so se avgusta v Sloveniji zgodile poplave z neverjetnimi posledicami, tako da je DRSI vsa razpoložljiva sredstva namenila za intervencije in odpravo posledic naravne nesreče in posledično za nedoločen čas zamaknila tudi izgradnjo našega krožišča. Občina Ivančna Gorica se je zato z DRSI dogovorila, da namesto nje financira izgradnjo montažnega krožišče, vložena sredstva pa poračuna pri izgradnji stalnega krožišča, ki je načrtovano v prihodnjih letih.

 Občina je že začela postopke za izbiro izvajalca in bo pospešila tudi izgradnjo oziroma postavitev montažnega krožišča. Takoj po izgradnji pa bo preko nadvoza in industrijske cone sproščen promet. Potrudili se bomo, da se bo to zgodilo čim prej bo to mogoče, vsekakor pa še v letošnji jeseni. Nadvoz bo gotovo velika pridobitev za celotno občino, dolgo smo si prizadevali zanj, potrpimo še nekaj tednov.“

Vir in foto: Občina Ivančna Gorica

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si