FOTO: Ivančani preprečili slavje Krki

V dvorani OŠ Stična je dvoboj med gostitelji in Krko potekal v izjemnem vzdušju. Varovanci trenerja Mirka Skoka si v prvem polčasu niso uspeli priigrati prednosti pred izjemno trdoživimi Ivančani, moštvi sta na glavni odmor odšli pri izidu 14:14. Tekmeca sta pred številnim občinstvo zrežirala še izjemen drugi del, napeta in izenačena je bila predvsem končnica. V 55. minuti je Benjamin Cirar Sviš popeljal v vodstvo s 25:23, a so Novomeščani po dveh zadetkih Tilna Kukmana in Klemna Matka v predzadnji minuti naredili preobrat in povedli s 26:25. Pri gostiteljih je Marko Marojević najprej izenačil na 26:26, nato pa je Kukman krkaše znova popeljal do vodstva s 27:26, poln točkovni izkupiček pa jim je preprečil prav Marojević, ki je že po izteku igralnega časa natančno izvedeno sedemmetrovko.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Marojević z osmimi goli, vratar Jaka Glavan pa je zbral 13 obramb. Pri Krki pa sta Tilen Kukman in Marko Nikolić dosegla po pet zadetkov.

Zasedba iz Ivančne Gorice bo v prihodnjem krogu gostovala v Škofji Loki, Novomeščani, ki so zadržali peto mesto v Ligi NLB, pa bodo najprej v soboto odigrali odločilno tekmo 2. kroga v evropskem pokalu, sredi prihodnjega tedna (25.10), pa doma gostili Ljubljano.

Vir: MRK Krka

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si