Na Senovem zaradi vandalizma onemogočena izposoja koles

Iz Mestne občine Krško sporočajo, da na sistemu za izposojo koles Krčan vse pogosteje opažajo pojav različnih oblik vandalizma. Kršitelji so vse od februarja poškodovali več koles kot tudi samih postaj in s tem povzročili precej škode. Največ malomarnih dejanj v zadnjem času zaznavajo na območju Senovega, zaradi česar so se na Mestni občini Krško odločili, da bodo od danes, 5. julija 2023, do nadaljnjega kolesa s postaje na Senovem umaknili iz izposoje.

Kršitelji so na območju postaje za izposojo koles Krčan na Senovem kljub video nadzoru iztrgali kolesa iz stebrička, pri čemer so uničili mehanizem za zaklepanje, na omenjenem območju je tudi vse več poškodovanih koles – od polomljenih okvirjev, zvitih krmil in poškodovanih drugih delov kolesa, kot je razvidno s fotografij. Zaradi porasta poškodb in odtujitev koles na postaji na Senovem le-ta začasno ne bo obratovala.

Takšna objestna in nasilna dejanja seveda strogo obsojajo, saj poleg gmotne škode, ki jo povzročajo, posledično tudi onemogočajo izposojo vsem ostalim odgovornim občankam in občanom, ki bi želeli uporabljati Krčana za svoje vsakodnevne poti. Občina bo podala predlog za pregon zoper več kaznivih dejanj.

Občanke in občane zato prosijo za razumevanje in pozivajo vse, da ko bo sistem brezplačne avtomatske izposoje na Senovem ponovno vzpostavljen, s kolesi ravnajo odgovorno. Obenem jih pozivajo k prijavi vandalizma na sistemu Krčan, če ga opazijo, in sicer na telefonsko številko 031 377 789.

Vir: Mestna občina Krško

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si