Medkulturni Erasmus teden na OŠ Grm

Evropske izobraževalne ustanove drugi teden v oktobru obeležujejo Dneve Erasmus z namenom ozavestiti pomen mednarodne mobilnosti, mednarodnega sodelovanja ter širjenja znanja med učenci, strokovnimi delavci in širšo javnostjo.

Letošnji Erasmus teden je bil na Osnovni šoli Grm obarvan v čeških barvah, saj so gostili učence in učitelje partnerske šole v Tišnovu. Učenci petega in sedmega razreda so sodelovali pri pouku skupaj s slovenskimi vrstniki, spoznavali Novo mesto ter med popoldanskimi aktivnostmi tkali nova slovensko-češka prijateljstva.

Medkulturni utrip šole se je še posebej čutil v petek, 13. oktobra, ko so imeli šestošolci Dan jezikov. Na njem je pomen ohranjanja in razvijanja jezikov ter vlogo slovenščine v evropskem prostoru učencem predstavil gospod Matej Škorjak s predstavništva Evropske komisije v Sloveniji z delavnico Svetovno jezikanje. Na kulturnem dnevu smo opozorili tudi materne jezike naših učencev in na pomen večjezičnosti ter medkulturnosti. Tujejezični učenci so tako skupaj z učitelji pripravili delavnice portugalščine, makedonščine, albanščine, španščine, italijanščine in bosanščine.

Adeus! Ahoj! Mirupafshim!

Vir: Staša Sabatucci

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si