Krkaši v Velenju niso blesteli

V velenjski Rdeči dvorani sta se v 10. krogu rokometne Lige NLB srečala tretjeuvrščena ekipa Gorenja in novomeška Krko, ki je v državnem prvenstvu z rezultatom 31:20 (14:4) zabeležila tretji poraz, a še vedno ostaja v zgornjem delu razpredelnice.

Novomeščanom je veliko preglavic v prvem polčasu povzročala igra v napadu, ki so jo v drugem delu sicer izboljšali, a ne dovolj, da bi zaostanek in vtis iz prvega dela bistveno popravili. Velenjčani so tudi v nadaljevanju ohranjali visoko prednost dvanajstih zadetkov, na koncu pa vpisali osmo zmago v sezoni.

Pri gostiteljih sta bila najbolj učinkovita Tarik Velić s sedmimi in Tarik Mlivić s šestimi goli, vratar Matevž Skok pa je ubranil 12 strelov. Pri Krki sta Leon in Dino Rašo dosegla po tri zadetke, Leon je po tekmi povedal: ˝V prvem polčasu smo odigrali zelo slabo. Težave smo imeli z realizacijo in nismo izkoristili obramb naših vratarjev. Velenjčani so do konca prvega polčasa uspeli narediti takšno razliko, da jih nismo mogli ujeti.˝

Statistika:

RK GORENJE VELENJE: Skok (12 obramb), Verboten (1 obramba), Taletović, Haseljić 1, Pipp, Pajt 2, Velić 7, Maričić 1, Drobež 1, Sokolič 4, Verdinek, Šiško 3, Tajnik 1, Slatinek Jovičič 4, Mlivić 6, Predović 1,
MRK KRKA: Rauh (2 obrambi), Blaževič (7 obramb), Bradeško 1, Avsec 2, Majstorović 1, Muhič 2, Rašo 3 (1), Vukić 2, Stanojević 2, Zajc, Nikolić 1, Lavrič, Kukman 2, Matko, Rašo 3, Horvat 1.
Sedemmetrovke: RK GORENJE VELENJE 2 (0), MRK KRKA 3 (1)
Izključitve: RK GORENJE VELENJE 14 minut, MRK KRKA 4 minut

Varovanci trenerja Mirka Skoka bodo naslednjo tekmo državnega prvenstva odigrali v sredo, 6. decembra v domači dvorani Marof, ko bodo gostili Dobovo, v nedeljo, 26. novembra, pa se bodo v Belgiji na tekmi 3. kroga EHF CUP pomerili z ekipo HC VISE BM.

vir: MRK Krka

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si