Krkaši na obisku na OŠ Dragotin Kette


V petek so si košarkarji KK Krka odzvali vabilu OŠ Dragotin Kette in aktivno sodelovali na turnirju, področnem tekmovanje v košarki za Dolenjsko in Posavje. Vodstvo šole je povabilo košarkarje, da podprejo fante in dekleta, letnik 2007 in mlajše, ki so redno vpisani v osnovno šolo s prilagojenim programom. Tekmovale so šole OŠ Brežice, OŠ Milke Šobar Črnomelj, OŠ dr. Mihajla Rostoharja Krško in OŠ Dragotin Kette.

Z veseljem so se odzvali, mlade sta pozdravila Jurij Macura in Jairus Hamilton. Še več: preizkusila sta se tudi v sojenju ter tako priskočila na pomoč vodji našega mladinskega pogona Domnu Zevniku, ki je odsodil vseh šest tekem turnirja. Vsi so se zelo zabavali, najbolj pa otroci, ki so bili veseli, ker sta njihova košarkarja z njimi za konec odigrala še tekmo.

„V veliko veselje in zadovoljstvo mi je bilo, ker smo se udeležili tega košarkarskega turnirja. Igrali smo z njimi, jim sodili tekme. Oboji smo se zabavali in se imeli res lepo,“ je po turnirju povedal Jairus Hamilton.

„Prav je, da se podpira športno udejstvovanje otrok že od osnovne šole naprej. Da vedo, kako pomemben je šport za dober razvoj. Šport te tudi uči za življenje, naučiš se sodelovanja v ekipi. Zato sem vesel in počaščen, ker smo se udeležili tega turnirja, ki je bil zelo dobro organiziran. Vsi smo se imeli super, tudi otroci so uživali,“ je dodal Jurij Macura.

Košarkarji so pomagali pri podelitvi nagrad in priznanj, za konec pa naredili še eno „gasilsko“ za spomin. Na tem mestu se zahvaljujejo šoli za vabilo. Čestitke vsem za odigrano in hvala ter poklon vsem, ki so pomagali pri organizaciji.

Vir in foto: KK Krka

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si