ITM Izvoznik leta je podjetje Adria Dom

Mednarodni izobraževalni program Vodenje izvoznega poslovanja – International Trade Management™ (ITM), ki poteka pod okriljem Javne agencije SPIRIT Slovenija, je z včerajšnjo slovesno podelitvijo diplom uspešno zaključila že šestnajsta generacija slušateljev.

Na dogodku je bil slovesno razglašen tudi ITM izvoznik leta 2023, ki je bil izbran med dosedanjimi udeleženci programa. Komisija je za zmagovalca izbrala podjetje Adria Dom, ki je izstopalo po visokih, pozitivnih vrednostih izbranih objektivnih kazalnikov in je hkrati doseglo visoko oceno razvoja in delovanja mednarodnega poslovanja podjetja. Sicer sta bila med letošnjimi finalisti še podjetji Intersocks d. o. o. in Elaphe d. o. o. Metodologija izbora je temeljila tako na kvantitativnem kot kvalitativnem vrednotenju doseganja rezultatov in delovanja podjetij, udeleženih v prvih petnajstih generacijah programa ITM Slovenija. Temeljila je na naboru objektivnih kazalnikov za leto 2022 oziroma trendnih pokazateljih za obdobje petih let na področju finančne uspešnosti, učinkovitosti poslovanja, strukture in tržnih deležev na mednarodnih trgih ter zaposlovanja. Drugi del vrednotenja je izhajal iz kvalitativnega vrednotenja aktivnosti na področju mednarodnega poslovanja z vidika kulture podjetja, motivacije zaposlenih, razvoja izdelkov, inovacij, izobraževanja in proaktivnosti delovanja na mednarodnih trgih. Adria Dom se kot del skupine Adria ukvarja z izdelavo in prodajo mobilnih hišk ter visokokakovostnih šotorov za glamping. V tem času je podjetje z uporabo tehnološko naprednih proizvodnih postopkov izdelalo že več kot 20.000 enot, ki nenehno presegajo pričakovanja kupcev, njihovi izdelki pa so prisotni v več kot 30-ih državah po celem svetu.

Nagrada ITM izvoznik leta je bila letos podeljena že desetič, dosedanji prejemniki pa so bila podjetja Xlab, Metra inženiring, Strip’s, Špica International, Geneplanet, Seltron, Eurotronik Kranj, Termo Shop in Dewesoft.

Vir: SPRIT Slovenija

© 1989 - 2023 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si