Parkirišče je lahko tudi gledališče

Občina Trebnje se je – kot vrsto let doslej – pridružila mednarodni akciji Evropski teden mobilnosti. Minuli petek so parkirišče pred občinsko stavbo spremenili v park, začeli pa so tudi z mobilnostno akcijo zaposlenih.

V parku pred občinsko stavbo tako otroci ta teden uživajo ob ogledu gledališke predstave Potujoči cirkus nerodne Avguštine v izvedbi Gledališča Bičikleta. V petek bodo v ospredju kolesa in e-mobilnost.

»Da trajnostna mobilnost ne bi bila le črka na papirju, smo se zaposleni na občinski upravi in upravni enoti odločili, da za pot v službo izberemo katerega od trajnostnih načinov prihoda v službo, denimo hojo, kolo, vlak ali sopotništvo. V akcijo se je vključilo precej zaposlenih in s tem smo najprej mi sami zgled, spodbuda in motivacija,« o posebni akciji za zaposlene pravi županja Občine Trebnje Mateja Povhe.

Poseben in čisto drugačen pa bo petek, ko bodo v ospredju kolesarji in e-mobilnost. Na zaprtem parkirišču za občinsko stavbo bodo najmlajši obiskovalci na točki Europe Direct razmišljali o trajnosti in varni mobilnosti, prav vsi pa se bodo lahko med drugim seznanili z osnovnim servisom kolesa, nanj pripeljali svoje kolo, preizkusili navadna ali električna kolesa, spoznali prednosti e-mobilnosti in se dogovorili za testno vožnjo z električnimi vozili.

Vse aktivnosti se sicer izvajajo v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE, ki je sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstvi Ministrstva za okolje, podnebje in energijo – Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta.

Vir: Občina Trebnje

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si