FOTO: Zaključna prireditev Delavskih športnih iger

Zavod Novo mesto je včeraj pripravil zaključno prireditev Delavskih športnih iger, kjer so podelili priznanja najboljšim posameznikom in ekipam ter najboljšemu športniku in športnicama. V sezoni 2023 je bil izpeljan celoten športni program, plavanje pa so obeležili v novem bazenu Olimpijskega centra Novo mesto. Izvedli so 30 tekmovanj v 18 različnih disciplinah, ki se jih je skupaj udeležilo 1946 tekmovalk in tekmovalcev. V ženski kategoriji so udeleženke zastopale 15 delovnih organizacij, v moški še nekoliko več, in sicer 38. Številka zastopanih delovnih organizacij pa je zagotovo mnogo višja, saj je veliko ekip združenih, nekateri posamezniki pa so zastopali organizacije kot pridruženi člani.

V skupni razvrstitvi je zmagala Krka (1681 točk) pred Roletarstvom Medle in Revozom, ki sta si z enakim številom točk (1385) delila drugo mesto. V moški konkurenci na vrhu ostaja Krka (949 točk), drugo mesto pripada Revozu (814 točk) in tretje Adrii Mobil (792 točk). Pri ženskah je vrstni red podoben kot v skupni razvrstitvi; zmagala je Krka (733 točk) pred Roletarstvom Medle (612 točk), tretje mesto pa je pripadlo ženski ekipi Revoza (571 točk). Najboljše ekipe v ženski, moški in skupni razvrstitvi bodo nagrade prejele februarja 2024 na tradicionalni prireditvi Športnik leta.

Pri dodelitvi naziva Naj športnica sta se v 63. sezoni izkazali kar dve športnici – Vesna Zaman (Roletarstvo Medle) s 26 udeležbami na tekmovanjih in Teja Švent (Krka) z 11 uvrstitvami med najboljše tri. Naj športnik 2023 je postal Robert Turk (Krka). Za najboljše je Adria Mobil prispevala uporabo avtodoma za podaljšan vikend.

Deveto leto zaporedoma imajo Delavske športne igre tudi pridih dobrodelnosti, saj je bilo v sodelovanju s podjetjem URSA Slovenija in Rdečim križem Novo mesto, zbranih 1946 evrov, ki bodo razdeljeni v humanitarne namene.

Vir: Zavod Novo mesto, FOTO: Foto Asja

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si