Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije vabi na brezplačni spletni seminar

Težave v postelji so pogosto posledica srčno-žilnih bolezni ali strahu, ki je povezan z njimi. Motnja erekcije (erektilna disfunkcija) je lahko tudi zgodnji pokazatelj bolezni srca in ožilja, saj podatki kažejo, da se pojavi 7-10 let pred srčno-žilnimi zapleti.

Spolna aktivnost predstavlja zmerno obremenitev za srce in žile, podobno kot je to, na primer, hoja po stopnicah v drugo nadstropje.  Po mnenju kardiologov le redko povzroči srčni napad, vendar se pogovorite z zdravnikom, kdaj po srčnem infarktu je varno začeti s spolno aktivnostjo.

Erektilna disfunkcija in zmanjšana želja po spolnem življenju se lahko pojavita kot posledica jemanja številnih zdravil ali strahu pred poslabšanjem bolezni srca.

Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije vabi na spletni seminar z naslovom »Vas je zaradi spolnosti strah za zdravje srca«? Priznani strokovnjak Marko Gričar, dr. med., spec. kardiologije in spec. interne medicine, se bo posebej posvetil vprašanjem, ki se bolnikom z boleznimi srca porajajo v povezavi s spolnim življenjem.

Seminar je brezplačen. Potekal bo prek zooma v sredo, 7. septembra 2022, ob 19. uri.

Prijave sprejemajo na linku: https://zasrce.si/clanek/vas-je-zaradi-spolnosti-strah-za-zdravje-srca-spletni-seminar/

Vir: Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije, Podružnica za Dolenjsko in Belo krajino Novo mesto

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si