Dan za spremembe z VDC Novo mesto

Na 14. Dnevu za spremembe z naslovom Nisi sam – začutimo dobro, je danes Območno združenje RKS Novo mesto povezalo mlade prostovoljce z uporabniki VDC Novo mesto. Organizirali so prostovoljsko akcijo, sodelovalo je 50 prostovoljcev in 61 uporabnikov VDC, tudi iz enot Trebnje in Bršljin. Sodelovali so učenci OŠ Šmihel, dijaki Gimnazije Novo mesto in Ekonomske šole Novo mesto.

Današnje dopoldne se je ena skupina družila na sprehodu na Loko, kjer so spili čaj in kavo ter medsebojno poklepetali. Druga skupina je šla na krajši sprehod z uporabniki na invalidskih vozičkih do kmetije v DSO Novo mesto. Tretja je ustvarjala na delavnici in izdelala rožice iz papirja. Največ prostovoljcev pa je skupaj z uporabniki poslikalo stene garaže pod mentorstvom grafitarja Robija iz Šentjerneja, ki bo poslikavo še dokončal.

Za zaključek so uporabniki VDC Novo mesto priredili zaključno prireditev in pokazali, kaj zmorejo in znajo, na koncu so vse presenetili z veliko torto z logotipom 14. Dan za spremembe – začutimo dobro.

Spoznavanje drugačnosti in povezovanje je koristilo tako mladim kot uporabnikom. Ko se povežemo in skupaj ustvarjamo, se bolje razumemo in spoštujemo. Tako krepimo solidarnost in spodbujamo, da se mladi preizkusijo v vlogi prostovoljcev.

Vir: OZRK Novo mesto

© 1989 - 2024 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si