23. praznik kozjanskega jabolka

Letošnjo jesen se v Kozjanskem parku s prireditvijo Praznik kozjanskega jabolka že 23. poklanjajo visokodebelnim travniškim sadovnjakom. Prireditev je iz skromnih začetkov prerasla v eno največjih in najodmevnejših tovrstnih prireditev v Sloveniji pa tudi širše.

Prireditve v sklopu praznika potekajo že od 2. oktobra, najbolj odmeven sejemski del pa se bo tradicionalno odvil ta konec tedna na trgu v Podsredi. Sejemsko dogajanje bo v soboto ob 10. uri odprl evropski poslanec Franc Bogovič.

Na 150 stojnicah se bodo predstavljale ekološke kmetije, tradicionalni obrtniki, društva … Sejemsko dogajanje bodo popestrili s kulturnim programom, v okviru katerega bodo nastopili ljudski pevci in godci, harmonikarji in folklorne skupine. Podelili bodo naziva “carjevič” in “štrudlmojstr/-ica”, vsako leto pripravijo tudi tekmovanje v najdaljšem olupu, rekreacijski tek in kolesarjenje. Z delavnicami bodo poskrbeli tudi za najmlajše.

Zaradi praznika bo promet skozi trg v Podsredi moten v četrtek in petek, od sobote do ponedeljka pa bo trg za promet zaprt.

Vir in foto: Javni zavod Kozjanski park

© 1989 - 2023 TELEVIZIJA NOVO MESTO d.o.o.

Izdelava: abeone.si